Prvič v Sloveniji je zasebni medicinski center organiziral endoskopski pregled v živo prek video konference z vodilnimi svetovnimi zdravniki
24. maja 2017

Bolezni prebavil sodijo med najpogostejše težave, zaradi katerih ljudje obiščejo ambulante splošne medicine, mnogo pa se jih zdravi tudi v bolnišnici. V zadnjih letih je razvoj različnih diagnostičnih metod in naprav, kot je endoskopski ultrazvok, omogočil lažje prepoznavanje simptomov omenjenih bolezni, zdravniki gastroenterologi pa se pri tem še vedno srečujejo s številnimi izzivi.

Strokovni javnosti so bile 12.5.2017 predstavljene najnovejše možnosti na področju diagnosticiranja in zdravljenja bolezni prebavil z endoskopskimi ultrazvoki.

V okviru srečanju so svoja dognanja predstavila najbolj eminentna svetovna imena na področju gastroenterologije – med drugim tudi prof. dr. Steve Pereira, profesor hepatologije in gastroenterologije na Univerzitetnem kolidžu v Londonu, prof. dr. Lars Aabakken, zdravnik specialist za gastroenterologijo in vodja oddelka za gastroenterologijo Univerzitetne bolnišnice Rikshospitalet v Oslu, ki se še posebej posveča izvajanju kliničnih raziskav na področju gastrointestinalne endoskopije, prof. dr. Klaus Mönkenmüller, zdravnik specialist za gastroenterologijo na kliniki Frankenwald v nemškem Kronachu in eden vodilnih strokovnjakov na področju gastrointestinalne endoskopije v svetovnem merilu ter prof. dr. Nadan Rustemović, zdravnik specialist gastroenterologije iz Univerzitetnega kliničnega centra v Zagrebu. Na dogodku so sodelovali so priznani slovenski strokovnjaki s področja gastroenterologije, kot je Andrej Gruden, dr. med., specialist gastroenterologije, vodja Oddelka za endoskopski ultrazvok in UKC, doc. dr. Rado Janša, dr. med., specialist interne medicine in gastroenterologije. Oba delujeta tudi v našem medicinskem centru Barsos.

V okviru srečanja so se zvrstila različna predavanja, prvič pri nas pa smo bili priča tudi živemu prenosu pregleda z endoskopskim ultrazvokom, ki je bil izveden v prostorih Medicinskega centra Barsos-MC, udeleženci pa so ga lahko istočasno spremljali tudi prek video konference.

NAROČITE SE
NA PREGLED

Prosimo izpolnite spodnji obrazec. V kratkem vas bomo kontaktirali za termin obiska.

  • Ime
  • Priimek
  • Podjetje
  • Telefon
  • Datum rojstva
  • Email
  • Vaš naslov
  • Izberite program
  • Sporočilo