Presaditev las

Gre za natančen prenos lasnih mešičkov za odpravo plešavosti z ustrezno gostoto las in naravnim videzom, pri katerem lasne mešičke iz zatilja, kjer lasje niso genetsko podvrženi k izpadanju, presadimo v plešaste predele. Rezultat je trajen, saj iz presajenih mešičkov lasje izraščajo celo življenje.

Poseg traja več ur, opravimo pa ga ambulantno v lokalni anesteziji in je popolnoma neboleč.

Lase presajamo po najsodobnejši FUE metodi (Follicular Unit Extraction), ki je minimalno invazivna metoda  za odvzem lasnih mešičkov. Uporabljamo jo pri sodobnem kirurškem presajanju las in tudi obnovi poraščenosti drugih delov telesa (obrvi, brada, brki, brazgotine...) tako pri moških kot tudi pri ženskah. Gre za natančno tehniko, pri kateri s posebnim krožnim rezilom, ki ima premer manj kot 1 milimeter, odvzamemo vsak lasni mešiček posebej. Mešičke posamično vsadimo na želeno mesto.  Tri do štiri mesece po posegu bodo iz presajenih korenin začeli rasti novi lasje, ki do konca življenja rastejo povsem naravno. Če vsadimo lase dovolj na gosto in v vzorcu ter smeri, ki dobro posnemata naravno linijo, je takšne presadke skoraj nemogoče ločiti od “pravega” lasišča.

Po posegu ni brazgotin, vidne so le enakomerno razporejene mikropikice. Okrevanje je kratko, vsi znaki presaditve las izginejo v sedmih dneh.

 

< nazaj na ambulanto za estetsko kirurgijo

asist. dr. Viljem Haris Topčić, dr. med.

> Specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
> Specialist splošne kirurgije
> Doktor znanosti s področja kardiokirurgije
> Asistent za področje plastične kirurgije

Medicino je doštudiral leta 2005 v Ljubljani. Med leti 2001 in 2002 je voluntiral na Kliničnem oddelku za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru, med leti 2003 in 2004 pa na Oddelku za kirurgijo srca in ožilja. Januarja 2006 se je pridružil asist.prof.dr. Gregoriču na oddelku za kardiologijo v Houstonu na Texas Heart Institute at St. Lukes’ Episcopal Hospital. Svoje znanje je nadgrajeval na Oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Več o …

NAROČITE SE
NA PREGLED

Prosimo izpolnite spodnji obrazec. V kratkem vas bomo kontaktirali za termin obiska.

  • Ime
  • Priimek
  • Podjetje
  • Telefon
  • Datum rojstva
  • Email
  • Vaš naslov
  • Izberite program
  • Sporočilo