asist. dr. Viljem Haris Topčič, dr. med.

  • Specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
  • Specialist splošne kirurgije
  • Doktor znanosti s področja kardiokirurgije
  • Asistent za področje plastične kirurgije

Medicino je doštudiral leta 2005 v Ljubljani. Med leti 2001 in 2002 je voluntiral na Kliničnem oddelku za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru, med leti 2003 in 2004 pa na Oddelku za kirurgijo srca in ožilja. Januarja 2006 se je pridružil asist.prof.dr. Gregoriču na oddelku za kardiologijo v Houstonu na Texas Heart Institute at St. Lukes’ Episcopal Hospital. Svoje znanje je nadgrajeval na Oddelku za plastično kirurgijo in opekline.

Specializacijo iz splošne kirurgije je zaključil leta 2014, nato pa še specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije v letu 2016.

Pod mentorstvom prof. dr. Boruta Geršaka je leta 2016 zaključil raziskovalno delo z naslovom Vpliv nekaterih dejavnikov na intraoperativno izmerjen pretok in kazalec utripanja koronarnih obvodov, ki mu je prineslo naziv doktor znanosti.

Leta 2016 je po opravljenem evropskem specialističnm izpitu v Bruslju prejel naziv Fellow of European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, prav tako je istega leta prejel naziv asistent za področje plastične kirurgije.

Najprej zaposlen na Kliničnem oddelku za, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo UKC Ljubljana, zadnje leto pa v zasebni kliniki, kjer se ukvarja z estetskimi korekcijami obraza, dojk in telesa, kakor tudi z neinvazivnimi posegi. Kot prvi in trenutno edini v Sloveniji izvaja presaditev las po najsodobnejši FUE metodi za katero je postal vrhunski specialist.

Smatrajoč, da je kontinuirano izobraževanje temelj visoko kakovostnih storitev, se redno udeležuje kongresov in aktivno sodeluje s kolegi iz cele države in sveta, uporabljajoč pridobljena znanja in tehnologije znotraj ambulante. Z namenom približati estetske korekcije in jih narediti dostopne vsakemu zainteresiranemu posamezniku, kot tudi podreti mnoge zablode in tabu teme, uspešno objavlja svoje rezultate na družbenih omrežjih in v člankih. Vodilo, da uspešen estetski poseg  temelji na naravnem izgledu, s pomočjo najsodobnejših tehnologij le tega prilagodi vsakemu posameznemu pacientu. S pravo mero humorja in srčnosti paciente prepriča, da se z veseljem vračajo v njegovo ambulanto.