Ambulanta za gastroenterologijo, hepatologijo in tumorje prebavil

KAJ JE PREGLED?

To je ambulanta za posvet, predloge dodatne diagnostike in obrazložitev načrta zdravljenja bolezni prebavne cevi, jeter, trebušne slinavke, torej za bolezni prebavne cevi in organov v trebušni votlini.

 

KDAJ NA PREGLED K GASTRENTEROLOGU?

Pregled gastrenterologa potrebujete, ko občutite nelagodje v trebuhu, imate prebavne težave, bolečine v zgornjem delu trebuha, bruhate ali opažate spremembe v delovanju črevesja (menjavanje zaprtosti in drisk). Med alarmne znake ob katerih svetujemo takojšen pregled pri gastroenterologu spadajo težave s požiranjem hrane, boleče požiranje, bolečina nasploh, hujšanje, kri na blatu in slabokrvnost.

 

KAJ OBSEGA PREGLED?

Gastrenterološki pregled je specialistični pregled, s katerim zdravnik specialist na podlagi anamneze, kliničnega pregleda in laboratorijskih izvidov oceni potrebo za nadaljnje gastrenterološke diagnostične preiskave. Hkrati izdela načrt dodatne diagnostike in predlaga zdravljenje, ki je možno pri nas. Bolnika lahko tudi informira o načinu diagnostike ter možnostih zdravljenja v tujini. Na željo bolnika lahko izdelamo predlog “drugega mnenja”, ki ga posredujemo v centre po Evropi in drugod po svetu.

Med preiskave, ki jih opravi gastroenterolog spadajo še endoskopske preiskave, kot so: gastroskopija, kolonoskopija, ultrazvok trebuha, endoskopski ultrazvok, CT in ostalo.

doc. dr. Rado Janša, dr. med.
specialist interne medicine in gastroenterologije
Obvestila

Trenutno ni obvestil.

Naročite se lahko vsak delovni dan po telefonu
01/242 07 01, po elektronski pošti info@barsos.si ali osebno v našem centru.