Fizioterapija

FIZIOTERAPIJA

Fizioterapija je zdravstvena veda, ki se ukvarja z vzdrževanjem funkcionalnosti gibalnega sistema. Z neinvazivnimi metodami ohranja gibljivost sklepov, krepi mišice, lajša bolečine,…

 

Kaj ambulanta nudi pacientu?

Ambulanta nudi individualen in celosten pristop, ki vodi k odpravljanju ali zmanjšanju zdravstvenih težav, nastalih po poškodbi ali kot posledica bolezni. Ne glede na to, zaradi katere bolezni ali stanja pridejo pacienti, bo rehabilitacija za vsakega potekala drugače, glede na njihovo psihofizično kondicijo ter na osebno zastavljene cilje.

 

Pri delu se uporabljajo naslednje terapije:

 • Ultrazvok – ultrazvočno valovanje je valovanje visokih frekvenc, ki ga človeško uho ne zaznava. S prenašanjem na površino telesa ultrazvočno valovanje v globini v mehkih tkivih povzroča njihovo nihanje. Ultrazvok deluje na tkivo kot mehanska mikro-masaža in kavitacija. Nižje frekvence ultrazvoka uporabljamo pri obsevanju globljih tkiv, višje frekvence so primerne za strukture, ki se nahajajo bolj na površju, neposredno pod kožo.
 • Magnetoterapija – pulzirajoče magnetno polje nizkih jakosti je neinvazivna terapija. Vpliva na celično membrano in pospeši presnovo in hitrejše okrevanje celic ter celotnega metabolizma. Vzpostavi ponovno ravnovesje. Upočasni izgubljanje kostne gostote pri osteoporozi in pospeši celjenje kosti.
 • Laser – je aparat, ki omogoča izvajanje kontinuirane in pulzne laserske terapije. Kontinuirana oblika je primerna za zdravljenje površinskih in povrhnje ležečih obolenj. Pulzno obliko laserskega žarka uporabljamo za zdravljenje globlje ležečih obolenj. Laserski žarki delujejo biostimulativno na celice.
 • Tens – s to aparaturo vplivamo na zmanjšanje bolečine tako, da preprečimo prenos impulza za bolečino do možganskega centra. Pri nekaterih terapijah zmanjšamo oteklino ter delujemo protivnetno tako, da povečamo prekrvavitev. 
 • IR svetloba – so naravni, toplotni žarki, s katerimi nas sonce že tisočletja ogreva. Infrardeči spekter svetlobe je za oko neviden. Vidni so, če jih posnamemo s termokamero. Žarki direktno ogrevejo obsevan del telesa in povečajo prekrvavitev in pospešijo celjenje. Pri večji jakosti delujejo protibolečinsko.
 • Bioptron – ko je svetlobna energija v tkivu, spodbuja postopek biostimulacije, kar pomeni, da stimulira različne biološke procese v organizmih na pozitiven način in tako pripomore k izboljšanju telesnih funkcij. Bioptron se lahko uporablja kot dodatno zdravljenje za določene indikacije in kot dodatna terapija pri: promociji celjenja ran, lajšanju bolečine ali zmanjševanju njene moči, dermatoloških motnjah in težavah s kožo.
 • Skenarje kratica za ime metode –  Samodejno Kontrolirana Elektro Nevro Adaptivna Regulacija. Skenar je mikroračunalnik z vgrajenimi elektrodami, ki oddaja zapletene električne signale neposredno na človeško kožo. Ti signali spodbujajo možgane, da proizvajajo nevropeptide, ki jih telo potrebuje za samozdravljenje. Zahvaljujoč lastnostim skenar naprave, je mogoče uravnavati stanje notranjih organov preko delovanja na koži.
 • Compex – elektrostimulatorji Compex so namenjeni stimulaciji, regeneraciji in rehabilitaciji mišic po treningih in poškodbah, za večanje mišične moči in odpravo bolečin v mišicah.
 • Dry needling – suho iglanje se v fizioterapiji uporablja za namen odpravljanja akutnih bolečin, miofascialnih prožilnih točk, kronične bolečine in restrikcij v gibanju mehkega tkiva. Uporablja se kot dodatna ali samostojna modaliteta v fizioterapiji, je invazivna fizioterapevtska metoda, pri kateri se v mehko tkivo vstavi ena ali več različno dolgih igel.
 • Kinesio taping – metodo kinesio tapinga v fizioterapiji uporabljamo za zdravljenje bolečin, bolezni in poškodb v telesu. Kinesio taping je terapevtska tehnika, ki vključuje nanašanje posebnega elastičnega traku na telo za podporo mišic in sklepov, izboljšanje cirkulacije in zmanjšanje bolečin. 

 

Kdaj k nam na pregled?

 • fizioterapija po možganski kapi;
 • po poškodbah ali operacijah;
 • pri starejših in slabo pokretnih;
 • pri osebah z živčno mišičnimi obolenji;
 • pri osebah, ki imajo težave z ravnotežjem ali nestabilno hojo;
 • protibolečinska terapija;
Petra Bitežnik, univ. dipl. org.
višja fizioterapevtka, s specialnimi znanji na področju nevrorehabilitacije
Biljana B. Lazarević
diplomirana fizioterapevtka s specialnimi znanji na področju nevrorehabilitacije
Obvestila

Trenutno ni obvestil.

Naročite se lahko vsak delovni dan po telefonu
01/242 07 00, po elektronski pošti info@barsos.si ali osebno v našem centru.