Nevrološka ambulanta

Nevrologija

Nevrologija je veja medicine, ki se ukvarja s področjem živčevja ter z diagnostiko in zdravljenjem bolezni živčevja. Pod bolezni živčevja spadajo tiste, ki neposredno vplivajo na centralni, periferni in avtonomni živčni sistem ter tista, ki posredno povzročajo bolezenska stanja. To so lahko žilne bolezni (npr. možganska kap) ali mišične bolezni (npr. distrofija) in številne druge. V nevrološki ambulanti pregledujemo bolnike, ki prihajajo na prvi specialistični pregled zaradi nevroloških težav ali pa bolnike, ki želijo drugo mnenje glede svojega zdravljenja ali pa konzultacijo glede potrebnosti operativnih terapij.

 

Kaj ambulanta nudi pacientu?

Pacientu nudimo klinični pregled, preiskave v zvezi z okvarami ali boleznimi živčevja ter EMG (testiranje prevodnosti živcev). Če je potrebno, pacienta napotimo na nadaljnje preiskave. Na podlagi anamnez, klinične slike in izvidov narejenih preiskav, se nato odločimo oziroma predlagamo načine zdravljenja bolnikov z znaki obolenja centralnega živčevja (veliki in mali možgani ter hrbtni mozeg) in perifernega živčevja.

 

Kdaj k nam na pregled?

V večini primerov, vas bo k nam napotil osebni zdravnik, sicer pa je nujno zdravljenje dejavnikov tveganja in zdravljenje oseb, ki že imajo težave zaradi okvare ožilja ter tistih, ki imajo težave s perifernim živčevjem.

doc. dr. Dušan Butinar, dr. med.
specialist nevrologije
Obvestila

Trenutno ni obvestil.

Naročite se lahko vsak delovni dan po telefonu
01/242 07 01, po elektronski pošti info@barsos.si ali osebno v našem centru.