Protibolečinska ambulanta

Enega izmed načinov obvladovanja bolečine predstavlja injekcijsko zdravljenje. Za natančno izvajanje in dober uspeh zdravljenja je ključen nadzor z različnimi slikovnimi metodami, kot sta ultrazvok in računalniška tomografija (CT). Na ta način lahko zdravimo degenerativne spremembe lokomotornega aparata, športne poškodbe, utesnitve živcev in številne druge patologije. Najpogosteje na ta način zdravimo bolečine sklepov in hrbtenice.

KAJ AMBULANTA NUDI PACIENTU?

Bolniku nudimo celostno obravnavo z natančno anamnezo in pregledom slikovnega materiala za načrtovanje postopka terapije. V procesu zdravljenja poskušamo z različnimi zdravili pomagati pri obvladovanju bolečine. V primeru degenerativnih sprememb sklepov in obsklepnih tkiv nudimo tudi regenerativno terapijo.
 

KDAJ K NAM NA PREGLED?

Ob dolgotrajni bolečini, ki je ni mogoče (zadovoljivo) kontrolirati z metodami konzervativnega zdravljenja ter po napotitvi osebnega zdravnika.
 

KAKO SE PACIENT PRIPRAVI NA OBISK?

Posebne priprave niso potrebne. Trajanje je odvisno od tipa posega in je ocenjeno na 20 – 45 minut. Pred posegom vam kožo obolelega področja lokalno očistimo in lokalno anesteziramo. Glede na vzrok bolečine in anatomijo bolnika se lahko odločimo, da uvedemo iglo pod nadzorom ultrazvoka ali računalniške tomografije in vbrizgamo zdravilo.

Po posegu boste čutili odrevenelost anesteziranega področja. Odrevenelost anesteziranega predela izzveni nekaj ur po posegu. Glede na področje zdravljenja občasno svetujemo, da pridete v spremstvu osebe, ki vas bo lahko odpeljala domov.

Ko se naročite na injekcijsko zdravljenje, nam prosim sporočite ali jemljete zdravila proti strjevanju krvi in ali imate znane alergije na zdravila.

Zapleti slikovno vodenih posegov so redki in predstavljajo le manjše zaplete, kot so morebitna lokalna alergijska reakcija ali možnost lokalne infekcije. Ker poseg poteka pod slikovnim nadzorom, je možnost poškodbe okolnih struktur izjemno majhna. 

 

Za injekcijsko zdravljenje se odločamo pri:

  • kalcinacijah v tetivah (kalcinirajoča tendinoza v rami idr.)
  • utesnitvenih sindromih živcev (sindrom karpalnega kanala idr.)
  • bolečinah v hrbtenici (utesnitev spinalnega živca, obolenje fasetnih sklepov idr.)
  • vnetjih tetiv
  • bolečinah v sklepih (rama, koleno idr.)
doc. dr. Žiga Snoj, dr. med.
specialist radiologije
Obvestila

Trenutno ni obvestil.

Naročite se lahko vsak delovni dan po telefonu
01/242 07 01, po elektronski pošti info@barsos.si ali osebno v našem centru.