Ambulanta za kognitivne motnje in demence

Ambulanta za kognitivne motnje IN DEMENCE

Obisk v ambulanti za kognitivne motnje in demence je namenjen tistim ljudem, ki so zaradi lastnega opažanja in/ali opažanja okolice zaskrbljeni zaradi postopoma vse slabšega spomina, motenj pri sledenju pogovorom, slabše orientacije, slabše zmožnosti opravljanja več opravil hkrati, upočasnjenosti pri delu in mišljenju, slabše motivacije za delo in spremembe razpoloženja. Na podlagi opravljenega pregleda in mogoče, potrebnih dodatnih preiskav lahko ugotovimo ali so bolnikove težave posledica fiziološkega staranja, razpoloženjske motnje (na primer anksioznosti ali depresije) ali pa so morda posledica bolezni možganov.

Zgodnje odkrivanje bolezni možganov je ključnega pomena za uspešno zdravljenje, saj so nekatere bolezni potencialno ozdravljive, pri kroničnih neozdravljivih boleznih, kot sta na primer Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen pa odkritje bolezni v zgodnji fazi pomembno vpliva na ohranjanje kvalitetnega življenja in na upočasnitev napredovanja bolezni.

 

Kaj ambulanta nudi pacientu?

Ambulantna zajema nevrološko-psihiatrični pregled, oceno kognitivnih funkcij in po potrebi napotitev na laboratorijske, slikovne in elektrofiziološke preiskave ter na pregled h kliničnemu psihologu.

dr. Aljoša Danieli, dr. med.
zdravnik splošne medicine, specialist psihiater, nevropsihiater
Obvestila

Trenutno ni obvestil.

Naročite se lahko vsak delovni dan po telefonu
01/242 07 01, po elektronski pošti info@barsos.si ali osebno v našem centru.