Ortopedska ambulanta

Ortopedija

Ortopedija je področje v medicini, ki se ukvarja z boleznimi in poškodbami gibalnega sistema telesa, tj. sklepov, kosti in mišic.

 

Kaj ambulanta nudi pacientu?

Na podlagi kliničnega pregleda lahko ugotovimo osnovni vzrok težav in svetujemo dodatne diagnostične preiskave. Zdravimo z lokalnim protibolečinskim zdravljenjem (blokade, infiltracije) ali z zdravili v obliki tablet. Svetujemo glede postopkov fizioterapije, pri napredovalnih oblikah bolezni pa presodimo o potrebi operativnih posegov. Nudimo tudi pomoč pacientom, ki iščejo drugo mnenje v zvezi s svojimi zdravstvenimi težavami.

Kadar ugotovimo bolečo gibljivost zaradi obrabe sklepa, se lahko odločimo tudi za aplikacijo hialuronske kisline v sklep. Gre za najbolj razširjeno izmed sodobnih oblik zdravljenja sklepne obrabe. Hialuronska kislina je zelo viskozna bistra tekočina, ki izboljša gladkost in mehanične lastnosti obrabljenega hrustanca in tako upočasni napredovanje obrabe. Hialuronsko kislino apliciramo v velike sklepe – koleno, kolk, gleženj. Pri tem so potrebne od 1 do 3 aplikacije hialuronske kisline. S tem postopkom pričakujemo večmesečno zmanjšanje bolečine in izboljšanje gibljivost.

 

Kdaj k nam na pregled?

Ob pojavu težav v gibalih (težave z vratom, rameni, hrbtenico, kolki, koleni, stopali, ipd.), bodisi da gre za bolečino, oteklino, deformacijo, šepanje ali omejeno gibljivost.

prof. dr. Blaž Mavčič, dr. med.
specialist ortopedije
Obvestila

Trenutno ni obvestil.

Naročite se lahko vsak delovni dan po telefonu
01/242 07 01, po elektronski pošti info@barsos.si ali osebno v našem centru.