dr. Gizella Kaszás Kocijančič

Dr. Gizella Kaszás Kocijančič, sem rojena v Lendavi, madžarskim staršem,  po poklicu učiteljem. Sem slovenska in madžarska državljanka.

Po končani gimnaziji v Murski Soboti sem študirala psihologijo na znanstveni univerzi Kossuth Lajos v Debrecenu. Po nekaj letni praksi na psihiatrični bolnišnici sem nadaljevala podiplomski študij iz klinične psihologije v trajanju štirih let na Medicinski fakulteti v Budimpešti. Sočasno sem se usposabljala na področju psihoterapije kot subspecializacija klinične psihologije v trajanju treh let. Doktorsko disertacijo s področja klinične psihologije z naslovom: Partnerska diagnostika s skupinskim Rorschach testom sem zagovarjala na  univerzi Kossuth Lajos v Debrecenu.

V svoji več kot trideset-letni praksi sem delala in delam tako z odraslimi kot z mladostniki in otroki. Srečala sem se z neštetimi človeškimi situacijami, njihovimi problemi in življenjskimi krizami. Delam po principu analitično orientiranega psihoterapevta in ob tem vključujem tudi elemente kognitivno – vedenjske terapije.